← Ga terug

Weet jij waarom je NIET de perfecte moeder bent?

Weet je wat het is met perfectie, die bestaat niet. Ooit gehoord van dualiteit? Zwart bestaat niet zonder wit? Het kan alleen maar leuk zijn als het soms ook niet leuk is?

Werken aan jezelf als persoon betekent niet streven naar perfectie. Want die bestaat niet. Dus ook niet in het moederschap. We zijn allemaal anders. Hierdoor is vergelijken met een ander, jezelf tekort doen. Want jouw wensen en behoeften zijn anders dan die van een ander.

Geen perfectie maar aanvoelen

Het gaat erom dat je geregeld lekker in je vel zit. Dat je je grenzen bewaakt. Dat je lief bent voor jezelf. Dat je weet wat echt belangrijk voor je is en de keuzes durft te maken om dit te realiseren.

De dagelijkse reis

Als er iets is dat ik geleerd heb in de jaren dat ik bezig ben met Meditatie, Mindfulness en Coaching is dat je gelukkiger wordt als je geniet van de dagelijkse reis die je maakt, in plaats van alleen te focussen op de resultaten die je wilt behalen en behaalt.

Ik heb geleerd dat persoonlijke groei niet gaat over jezelf perfectioneren als vrouw, moeder, partner, vriendin, werknemer of zelfstandig ondernemer, maar dat het gaat over jezelf leren kennen, goed leren aan te voelen en weet waar je grenzen liggen en deze kunt bewaken. Het gaat over je niet laten leiden in je keuzes door aannames, (voor)oordelen, angsten en onzekerheid. Dat je liefde en acceptatie kunt vinden in jezelf en je deze niet hoeft te zoeken bij een ander.

Nooit meer uit balans zijn

Nu ik aandachtiger door het leven ga betekent dit nog niet dat ik nooit meer mijn grens overga. Of dat ik nooit meer mijn geduld verlies of té boos wordt op mijn kinderen. Of dat mijn emoties altijd in balans zijn, dat ik nooit meer prikkelbaar ben of altijd blij en enthousiast ben, vol van creatieve nieuwe ideeën en energie. Nee ik heb ook wel eens een baaldag. Als ik weer langer slecht slaap dan is mijn concentratie niet goed en vergeet ik dingen. Of ik schiet toch weer eens uit mijn vel. Maar ik benoem het naar mezelf en mijn kinderen , partner of andere dierbare. Ik pas zelfreflectie toe en kijk hoe ik dit volgende keer misschien wel voor kan zijn of welk inzicht dit me geeft. En ik accepteer het, het mag er zijn.

Een perfecte wereld

Want als ik alles altijd perfect zou doen en perfect zou zijn. Wat geef ik dan voor boodschap aan mijn kinderen?

Zij zouden leren dat de wereld perfect is, dat altijd alles moet lukken en er geen ruimte is voor acceptatie en berusting van verdriet, tegenslag en wensen of verwachtingen die (nog) niet vervuld worden.

Het is zoals het is

Ken je de kindertekenfilm Kikker en vriendjes? Deze verhalen bevatten wijze lessen. Zo is er een verhaal dat gaat over je rot voelen, zonder aanleiding. De boodschap is dat dit ook oké is. Door het te accepteren en toe te laten, maar er niet naar te handelen. Dat hoort bij het leven en mag er zijn. Je hoeft er niet altijd wat mee. Wij als volwassenen zijn hun voorbeeld. Wanneer wij open en eerlijk communiceren over de mindere dingen en laten zien dat we daar ‘oké’ mee zijn is zo waardevol.

Wat is een ZenMama

Voor mijn is een ZenMama op de eerste plaats een vrouw. Die zichzelf kent, weet waar haar valkuilen liggen. Weet wat haar grenzen zijn en die bewaakt. Een vrouw die luistert naar wat haar lichaam, haar gevoel aangeeft en hier naar luistert. Die aandachtig in het leven staat en met mededogen naar zichzelf kijkt wanneer het even minder gaat. Maar vooral zelfreflectie toepast en ingrijpt wanneer ze kan en accepteert wanneer zij er (nog) geen invloed op heeft.

Een vrouw die met aandacht luistert, open is en zich kwetsbaar durft op te stellen. Die ruimte en empathie heeft voor haar kinderen en anderen om zich heen. Maar vooral geniet van het dagelijkse leven met de mensen die haar dierbaar zijn en met alles wat haar blij maakt en waar ze van geniet.

En als het even tegen zit

En wanneer het dan even tegenzit of het even niet lukt. Wanneer ze een baaldag heeft of doodop door de zoveelste slapeloze nacht, dan mag dat er ook gewoon zijn en is ze daar open over. Begrip en een luistert oor is wat we elkaar dan kunnen bieden.

ZenMama lesprogramma

Hét lesprogramma voor meer rust, geluk en balans in het moederschap en daarbuiten. Geniet meer van het moederschap.  Stap uit die denderende trein.

 

Hoi,

Ik ben Stéphanie van ZenMama. Gediplomeerd coach, mindfulness en meditatie trainster en moeder van twee kinderen. Al jaren begeleid ik moeders met veel liefde naar meer rust, geluk en balans. 

Krijg handvatten om weer de regie te pakken en je minder geleefd te voelen. Door meer ruimte te ervaren om jezelf te zijn en hier uiting aan te kunnen geven, geeft je een gevoel van vrijheid, kracht en energie. Wanneer voel jij je Zen? Gun jij jezelf ook de aandacht en liefde die je je kind(eren) geeft? 

Ga voor meer informatie naar  ZenMama lesprogramma of plan een gratis kennismakingsgesprek in met mij.

 

Liefs van Stéphanie van ZenMama

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor het bevestigen van het plaatsen van een bericht op dit blog en hoe je deze kunt aanpassen.

dertien − een =

Leave the field below empty!