← Ga terug

Mamablog: De illusie van de totale controle hebben

Als voorbereiding op mijn bevalling heb ik de cursus hypnobirthing gevolgd. Deze cursus was een mooie aanvulling op de kennis en ervaring van de mindfulness en meditatie beoefening en vooral een bevestiging van de kennis die ik reeds had opgedaan hiermee.

De kennis en oefening van het loslaten en focussen op de ademhaling en het kunnen ontspannen, gaf mij de steun en kracht die ik nodig had tijdens de bevalling om mijn lichaam te vertrouwen en haar het werk te laten doen.

Want, je kunt je wel voorbereiden met het schrijven van een bevallingsplan en vooraf de keuze maken of je pijnbestrijding wenst, maar het feit blijft dat jij voor een groot gedeelte geen controle hebt over hoe de bevalling verloopt of wanneer deze begint.

Je lichaam is zelfs zo gemaakt dat wanneer jij niet los laat, vertrouwen hebt en kunt ontspannen, de natuurlijk pijnstilling, in de vorm van het hormoon endorfine en het hormoon Oxytocine (voor het opwekken van de weeën) zelfs remt!

Je lichaam gaat adrenaline aanmaken als reactie op jouw stress, angst en het aanspannen van je spieren.

Door de illusie los te laten dat je overal controle over hebt en meegaat met wat ontstaat en gebeurd, geef je jezelf een mooi en dierbaar cadeau.

 

Liefs,

Stephanie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor het bevestigen van het plaatsen van een bericht op dit blog en hoe je deze kunt aanpassen.

zestien + 10 =

Leave the field below empty!