← Ga terug

Mamablog: Vakantie vibes

En dan is het vakantie! Menig gezin reist af naar tropische bestemmingen, campings in Nederland en buitenland of onderneemt thuis leuke activiteiten met hun kroost. Zon, zee, strand.

Dit jaar zijn wij met vrienden en hun twee kids naar een camping in Frankrijk geweest. Omdat onze kids nog niet naar school gaan, kunnen wij voor de schoolvakanties op pad. Prijstechnisch natuurlijk zeer positief, maar ik moet zeggen op de camping is het ook wel heel leuk als het animatieteam in vol ornaat aanwezig is en de kids worden vermaakt. Er is toch meer te doen in het hoog seizoen. Kinderdisco was de tweede week tweemaal georganiseerd tot enorme vreugde van onze kids en van ons. Zo heeft alles zijn voor- en nadelen.

Voor mijn dochter is het wel intens en vermoeiend zo’n dag vol buitenlucht, drukte, veel spelen en communiceren op allerlei manieren met andere kinderen. Enorm veel indrukken en in de avond is ze dan ook erg moe. Maar de dag afsluiten vindt ze wel lastig. Mama, ik wil nog niet slapen!

Bij haar merk je dat ze een beetje baldadig begint te worden, slechter luistert en wat kattiger wordt naar andere kinderen. Onze cue dat het echt tijd is om haar de dag te laten afronden in rust. Even tanden poetsen etc. een boekje voorlezen en gezellig fluisterend de dag doornemen om vervolgens haar te zien vertrekken naar dromenland.

Het is heerlijk als je kids lekker de hele dag in de natuur kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Taalbarrière of niet, kids vinden een oplossing om elkaar te begrijpen en rennen, spelen en zwemmen er op los. Heerlijk om naar te kijken. Hoe is dat bij jouw kids tijdens de vakantie?

Je kunt zoveel leren van je kinderen, vind ik. Ik observeer mijn dochter regelmatig. Herken je dit? Er komt een meisje, ook ongeveer 2,5 jaar oud op mijn dochter afgelopen. Ze zien elkaar, staren elkaar aan terwijl ze op elkaar aflopen. Wanneer ze recht voor elkaar staan en elkaar diep in de ogen aankijken, doet een van de twee een toenadering. Zonder woorden nog. Het kan heel subtiel zijn. Even elkaar aftasten. Dan volgt een lach en zodra deze beantwoord wordt gaat het snel. Handje geven en/of kletsen en vervolgens druk samen aan het spelen met emmertjes en schepjes, heerlijk! Ze laat zien hoe makkelijk je eigenlijk contact kan maken en hoe vertrouwen en openheid naar elkaar zoveel moois teweeg kan brengen.

En ja, hoeveel ik ook van mijn dochter houd en het heerlijk vindt om tijd met haar door te brengen. Het is ook heerlijk als zij zichzelf vermaakt en vermaakt wordt door andere kinderen, terwijl papa en mama even op een ligstoel op stand-by kunnen met een drankje en een hapje. Zomervakantie? Ik houd ervan ????

 

Ik ben heel benieuwd naar jouw vakantie ervaringen. Laat je een comment achter? Ik wens iedereen een ontspannen en fijne vakantie toe.

 

Liefs,

Stephanie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor het bevestigen van het plaatsen van een bericht op dit blog en hoe je deze kunt aanpassen.

4 × 5 =

Leave the field below empty!