← Ga terug

Mamablog: Mediteren… hoezo?!

Herken je dat..

Je zit in de auto en denkt plots, ben ik hier al?!

Waar zat je met je gedachten? Ik denk na over wat ik morgen nog allemaal moet doen. En o shit, ik heb die vriendin nog niet terug gebeld. Moet ik zo echt even doen. Nee!!… weer mijn oplader thuis vergeten ????

Gedachtengedachten en nog eens gedachten. Ze gaan de hele dag door mijn hoofd. Ik merk het meestal niet eens, totdat ik even ‘wakker schrik’ en besef dat ik in gedachten verzonken was.

Dit was ik vijf jaar geleden. Ik was een jonge vrouw van toen 26 jaar en had een leuk en druk sociaal leven, een fijne baan, een goeie relatie, maar ook meerdere situaties in mijn leven waar ik niet blij mee was.

Ik was zoekende, maar naar wat? Ik had geen idee. Ik had een onrust in me, ik kon het niet verklaren of benoemen. Ik had allerlei doelen, wensen en haast, ja haast… Dat besefte ik me pas later.

Via een vriend kwam ik in aanraking met Zen meditatie. Maar ik dacht, dat is niks voor mij, veel te zweverig.

Maar gek genoeg kwam ik er toch weer mee in aanraking. Tot ik uiteindelijk zag dat er een Zendo (meditatieschool) werd geopend in Breda, de stad waar ik woon.

En ik zei tegen mezelf ach joh, als ik het niet probeer weet ik ook niet of het wat is. Misschien klopt mijn beeld totaal niet.

En zo maakte ik een beslissing die mijn leven positief zou beïnvloeden en startte de beginnerscursus.

Nu vijf jaar later pas ik alles wat ik heb geleerd toe in mijn dagelijks leven. Oosterse wijsheden die je om kan buigen zodat het voor mij past als westerling, Voor iemand wonend in Nederland en die een leuk leven wil met een gezin, vrienden, werk en ook doelen en wensen heeft.

Doordat ik de technieken, kennis en meditatie toepas in mijn leven ervaar ik rust, geluk en balans. Ik geniet van elke dag.

Graag geef ik dit door aan anderen. Sinds 2014 ben ik moeder van een dochter. En hierdoor is ZenMama geboren.

Graag deel ik met jullie mijn ervaringen. Waar ik tegen aan liep en wat mij erg geholpen heeft in de komende blog posts.

Liefs,

Stéphanie

P.S. Laat je me weten of jij herkenning vindt in deze blog? Of dat je een vraag hebt of  iets wilt delen waar je tegen aan loopt als moeder? Ik zie jouw reactie graag hieronder. Dank je wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor het bevestigen van het plaatsen van een bericht op dit blog en hoe je deze kunt aanpassen.