← Ga terug

Wat je MOET doen voor meer rust

De vraag die ik vaak krijg van vrouwen is: Wat moet ik doen om meer rust te ervaren?

Interessante vraag want hier zit vaak al een overtuiging in die je niet dient. Rust ervaar je niet door meer te MOETEN doen! Maar misschien wel juist om minder te mogen doen van jezelf.

 

We moeten

Herken je dit? Je MOET van alles? Van jezelf, van je omgeving. We voelen ons uitgeblust, moe en hebben het gevoel dat de dag langs ons heen gaat.

We hebben actielijsten die telkens alleen maar lijken te groeien in plaats van te slinken. Terwijl wij de hele dag aan het rennen en vliegen zijn en ontzettend veel doen, blijft de bevrediging van de dag veelal uit en voelen we ons helemaal op. We staan constant AAN en we zijn 24/7 aan het zorgen voor anderen. We voelen ons gespannen, vermoeid en vaak ook wat down van tijd tot tijd. Vervolgens zijn we op zoek naar wat we MOETEN doen om meer rust en ontspanning te ervaren. Terwijl we juist misschien op zoek zijn naar onszelf te gunnen om even niks te mogen doen. Of minder te mogen doen.

 

jouw kwaliteit

Wanneer je iemand bent die actief is, van aanpakken weet en zorgzaam is, is dit een kwaliteit die je hebt en tot uiting brengt. De uitdaging zit hem in de tegenpool.

Deze tegenpool brengt onze kwaliteit in balans. Deze vult jouw kwaliteit aan en zorgt voor een gezond evenwicht.

Wanneer dit evenwicht er niet is kan jouw kwaliteit zich vervormen naar een valkuil. Je schiet er in door. Door inzicht te verkrijgen in deze tegenpool is de eerste stap gezet naar meer rust en ontspanning.

 

Een voorbeeld:

Een moeder die ik begeleid kan niet stil zitten, geeft ze aan. Hierdoor is ze constant bezig en in beweging. Ze is uitgeput, vermoeid en gestrest. Hier zit een hele mooie kwaliteit achter zoals bijvoorbeeld verantwoordelijk, actiegerichtheid of zorgzaamheid. Ze schiet hier alleen in door, waardoor haar kwaliteit vervormt en een valkuil wordt. Ze bewaakt haar grenzen niet.

De tegenpool is nodig om de balans terug te brengen. Ze gaan zij aan zij. De tegenpool kan zijn geduld hebben of loslaten. Wanneer je de tegenpool kent kun je deze gaan integreren in je dagelijkse leven.

 

Jouw overtuigingen

Een tweede stap is de overtuiging(en) leren kennen die erachter zit(ten). Dit kan bijvoorbeeld zijn: Als ik mijn actielijst af heb, dan heb ik rust. Maar er komen telkens meer taken op die lijst. Er is altijd wel iets te doen. Is dat dan wel zo? Gun je jezelf ook wel momenten waarop je niets doet? Niet in beweging komt? Niks MOET? Of mag je diep van binnen niet niks doen van jezelf, omdat je anders misschien het gevoel ervaart nutteloos te zijn? Dit kan een belemmerende overtuiging zijn die je niet dient en bijdraagt aan het vervormen van jouw kwaliteit naar een valkuil.

We hebben 24 uur in iedere dag. Door niet alleen de acties in te plannen maar ook de rustmomenten en meditatiemomenten, is een bewuste keuze die je gaat brengen waar je wilt zijn.

 

‘Meditatie kan je opnieuw voorstellen aan dat deel van jezelf dat je miste.’ – Russel Simmons

 

Het begint met inzicht. Gevolgd door toepassing in je dagelijkse leven. De technieken uit de Meditatie, Mindfulness en Coaching bij ZenMama helpen hierbij. Ieder mens is uniek. Ik help je graag om de inzichten te vinden en het vervolgens te kunnen integreren in je leven.

 

ZenMama lesprogramma

Hét lesprogramma voor meer rust, geluk en balans in het moederschap en daarbuiten. Geniet meer van het moederschap.  Stap uit die denderende trein.

 

Hoi,

Ik ben Stéphanie van ZenMama. Gediplomeerd coach, mindfulness en meditatie trainster en moeder van twee kinderen. Al jaren begeleid ik moeders met veel liefde naar meer rust, geluk en balans.

Krijg handvatten om weer de regie te pakken en je minder geleefd te voelen. Door meer ruimte te ervaren om jezelf te zijn en hier uiting aan te kunnen geven, geeft je een gevoel van vrijheid, kracht en energie. Wanneer voel jij je Zen? Gun jij jezelf ook de aandacht en liefde die je je kind(eren) geeft?

Ga voor meer informatie naar  ZenMama lesprogramma of plan een gratis kennismakingsgesprek in met mij.

 

Liefs van Stéphanie van ZenMama